Det bygger op

Så blev det – efter en kold marts – endelig forår. Onsdag d. 4. april gik der hul på bylden i forbindelse med varme fra SV, og trækfuglene væltede ind sydfra. Dagen blev brugt på Hyllekrog med MJB, HBJ og PB, hvor højdepunkterne var 19.130 ederfugle og 1.389 traner talt af PB, fjordterne og havterne, almindelig kjove 7, rødtoppet fuglekonge 3 og sortbynk, men desværre glimrede den lille klovn – aka kongeederfuglen – med sit fravær. Der blev ellers set to trækkende på den skånske sydkyst denne dag… Den lille klovn har ellers haft en flot vinter og forår i DK.  To trækkende – begge adulte hanner – er set ved Hyllekrog henholdsvis 24. og 27. marts og desuden en ad. han rst. ved Kragesand 18. marts samt en ad. han trk. ved Gilbjerg Hoved 2. april. Sjovt, at det er slut med claimede 2K hanner om foråret – chefernes benarbejde for ti år siden har båret frugt.

Rødtoppet fuglekonge, Hyllekrog, 4. april 2018

Sortstrubet bynkefugl han, Hyllekrog, 4. april 2018

Trenden med flere og flere rødtoppede fuglekonger fortsætter, og 9. april kunne Gedser sætte ny dagsrekord i nettene med hele 18 ringmærkede individer!!! Den tidligere rekord var 11 (23. marts 2017 og 4. april 2018). Også steppehøgene er begyndt at røre på sig med to 3K+ hanner i Skagen 8. april samt obs ved både Rørvig og Hellebæk i løbet af de seneste dage. Men hvad med hits’ne?

Intet i DK siden stellersanden, og også Sverige har holdt lav profil i det tidlige forår. En hård obs fra Suffolk, Sydengland, i form af en amerikansk rørdrum er værd at nævne. Fuglen blev opdaget 7. april og var stadig på plads d. 9. Fra Danmark foreligger to fund af arten – en fugl sad fast i isen et sted på Fanø 10. november 1961 og blev fanget af en hund; drummen døde senere. Desuden publikumsmagneten i Vejlerne, som paukede hvert forår på Bygholm Vejle i perioden 2001 til 2004. Den sås 18. maj, hvilket vist var eneste gang, fuglen sås. Senere samme forår begyndte den at pauke, hvor den kunne høres fra Kraptårnet Den hørtes sidste gang 3. juni 2004. Også Sverige har et fund af arten – i Dalarne 24. april 2009 – så et nyt dansk fund er ikke helt utænkeligt.

Helgoland kan – som sædvanlig – også være med i form af en blåstjert 24. marts. Desuden er den sortbrynede albatros returneret til endnu en sæson i Nordsøen, hvor den bl.a. er set på Helgoland 6. april.

Reklamer

0 Responses to “Det bygger op”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: