Sommersnacks

Sommeren 2018 har været en absolut godkendt sæson, hvor periodens ubestridte højdepunkt – indtil videre – har været en 2K stillehavslom ved Grenen, Skagen, fundet 13. august og fortsat på plads d. 17. Fuglen blev opdaget af den københavnske hit-magnet TEO, som tidligere i år brillerede med DK’s første lille sejler, der trak forbi ham og ROC på Grenen 17. april. Hermed kunne TEO bogføre sit fjerde (!) fund af en ny art for landet. De tidligere er stor sorthovedet måge, Blåvandshuk, 10. oktober 1993, ringnæbbet måge, Saltvandssøen, 15. maj 1999 og den lille sejler fra foråret. Er der andre, der har fundet fire nye arter for DK, mon? Desuden en ny race i form af amerikansk fløjlsand ssp. deglandi, Blåvandshuk, 23. januar 2013. En imponerende samling!!!

Af andre gode fugle kan nævnes slagfalk ved Ballum, fundet 4. august af ASF, og fortsat på plads 17. august. Da fuglen tilsyneladende ikke viser tegn på fangenskab, er det sandsynligt, at fundet vil blive godkendt som DK’s tredje slagfalk i kategori A efter fund i Skagen i maj 2006 og på Værnengene i august 2017. Arten er i fremgang som gæst i Polen, så det er måske en art, vi kommer til at se mere til i de kommende år?

Den nystartede Fanø Fuglestation er kommet flyvende fra start, hvor bedste fugl er en ringmærket 1K vandsanger ved Sønderho 8. august fanget af MJH. Hermed første fund af arten i DK siden 2009. 2018 har vist sig – efter nutidens standarder – at være et godt år for arten i Skandinavien med to fund i Sydnorge – de første siden 2009 – ringmærket henholdsvis 11. og 14. august samt en adult(!) ringmærket i Falsterbo 16. august – første fund i Sverige siden 2010. En stationær fugl i DK vil blive taget imod med kyshånd.

Det er et stærkt hold, der huserer på Fanø i efteråret, med bl.a. HKN som træktæller på Hønen, så vi får se, om der springer flere bomber i løbet af efteråret.

Skagen skuffede i juni, mens juli var super med blå glente trk. SV over Jennes Sø 16. juli (14. fund i DK) og triel på Grenen 4. juli. I Vestjylland var bedste fugl en bonapartemåge, som rastede ved Torsminde 26. juli til 7. august. Hermed 6. fund i DK; alle er gjort på Vestkysten mellem Blåvand og Skagen.

Stillehavslom 2K med ederfugle, Grenen, 14. august 2018

SJ – efter at have bogført dagens første nye DK’er – stillehavslom på Grenen 14/8. Om eftermiddagen blev slagfalken ved Ballum den anden. Sjældent, at twitchere i +420-klassen bogfører to nye arter samme dag…

Reklamer

0 Responses to “Sommersnacks”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
*

*

Reklamer

%d bloggers like this: