Torsdag d. 1. april rykkede IBJ, MKH, ABK igen til Rømø, hvor også THH havde valgt at starte. THH startede i Juvrekrattet og fandt en ringdrossel hun. Et ret tidligt fund, men endnu mere usædvanligt var det, at fuglen var mærket med farveringe! Fuglen var desværre sunket i jorden, men vi gav ikke op. Vi fortsatte eftersøgningen langs digegraven ved Juvre, og ca. 300 m. øst for Juvrekrattet genfandt vi fuglen, da den fløj over digegraven og satte sig i læ under en lille busk.

Det undersøges, hvilket projekt fuglen kommer fra. Foto af fuglen ses her.

På Lakolk Strand, nord for den nordlige nedkørsel sås tre hvidbrystede præstekraver.

Retur til fastlandet, hvor vi eftersøgte sølvhejren, som THH, der var kørt i forvejen mod Blåvand, havde fundet en times tid tidligere. Den var sunket i jorden. Vi var bagud på point – noget måtte gøres, men hvad?


Flodheste elsker mudder, men biler? IBJ beundrer sin bil efter besøg i mudderhul nær Rejsby Sluse


MKH lignede en dalmatiner efter at have bragt bilen tilbage på fast grund

Vi dryssede langsomt nordpå og 15.25 var der gevinst! MKH gjorde opmærksom på en vader, der stod alene på en pløjemark ca. 500 m SØ for Kammerslusen. En brushane? Nej, en pomeransfugl!


Pomeransfugl, nær Kammerslusen, 1. april 2010. DK’s tidligste nogensinde

Der blev ringet til HHØ, JHC og PBH; de to sidstævnte troede i første omgang det var en aprilsnar. Fuglen sås meget fint – og senere sås fuglen også af tililende HHØ, Skat, JHC, TA, PBH.


Den sagnomspundne gambelli-bramgås på forlandet et sted omkring Kongeåslusen

Overnatningen foregik på Blåvand Fuglestation. Der var intet stationspersonale. Hvornår starter ringmærkningen?

Fredag 2. april vågnede vi op til silende regn, så de fleste af os droppede morgenobsen. Et smut til Grønningen gav en hun sortbynk og ved Vogterhuset på Skallingen rastede en stenpikker. Derefter kørte vi nordpå til Skjern Enge, hvor der rastede en del svømmeænder. Især krikænder, men ingen med selestribe… Bedste obs blev en fiskeørn og to sorthalsede lappedykkere.


Atlinganden overvintrer på Skjern Enge

Videre gik det til Værnengene, hvor to skestorke, som sås fra Værnsandetårnet, var bedste fugle.


Vest Stadil 2. april 2010: Magellangås – andefuglenes tjur

Langs Vest Stadil Fjord rastede tusindvis af gæs; heraf en flot magellangås. En blå cola blev åbnet, og straks fløj en skovsneppe over landevejen nær Søndervig. Fedt. Den hvidvingede måge 2K var på plads i Thorsminde Havn, og så helt almindelig ud. Vingespidserne var hvide og den inderste 2/3 af næbbet var lyst. Endnu en reminder om, at man skal passe på med at bestemme fugle ud fra halvdårlige fotos…


Hvidvinget måge 2K, Thorsminde Havn, 2. april 2010

Natten tilbragtes på Fjams (eller var det Fjand?) Camping i en fin campinghytte. Det kan anbefales, at bo i hytter på campingpladser frem for vandrehjem. Priserne er lavere – og der er mere plads.


Cheferne følger kostpyramiden – Der serveres rødvin og pasta på Fjams Camping